vineri, 22 aprilie 2011

In contabilitate partile Activ si Pasiv

Activul și Pasivul bilanțier.
În contabilitate simbolurile contabile și anume conturile aparțin uneia din părțile bilanțiere și anume Activ și Pasiv - unele conturi sunt considerate că reprezintă obiecte ori drepturi ori datorii care sunt active și altele pasive în activitatea economică a unei întreprinderi. 
Partea activă a corpului este partea sa dreaptă și partea pasivă este partea stângă și de la faptul că scriem cu mâna dreaptă, pe când Activul este (era) asezat în partea stângă și Pasivul în partea dreapta - acestea înainte de forma sa verticală.
Active sunt considerate obiectele, drepturile ori creanțele și pierderile și pasive sunt datoriile, capitalul social și profitul, dar obiectele dintr-o întreprindere nu se pot pune în acțiune fără forța de muncă a salariațiilor ale căror salarii se află în pasiv la datoriile întreprinderii față de angajați și sunt considerate pasive. 
Eu cred că obiectele sunt pasive și datoriile active - dacă nu îți plătești datoriile nu poți funcționa, mai puțin importante sunt creanțele, dar nu de neglijat.
Sau, dacă nu așa, partea de Activ să fie trecută în Dreapta și Pasivul în stânga.
În loc de Activ / Pasiv să avem Pasiv / Activ deoarece partea activă a corpului este partea dreaptă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu